HTML

fog ez látszani?

ez az a blog...

ahol lerakom a magyar demokrácia katedrálisának alapkövét. Jóllehet, egyáltalán nem vagyok az a világ folyásába beavatkozós fajta. De ezt történetesen megígértem a gyerekeimnek. Bizony, néha ilyen apróságokon múlnak a dolgok...

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc

Friss topikok

  • Porta Logica: Alább amellett fogok érvelni, hogy az "igazság megismerése" és az "igazság megteremtése" kifejezés... (2014.04.11. 14:51) Az igazság igéje
  • Wi: @Porta Logica: Dear Mr Porta Logica, ez idézet a műből vagy szabad improvizáció a témára? (2014.03.07. 17:05) Hezitálni és hezitálni hagyni

Kategóriák

A könnyű út...

2015.01.28. 00:42 Wi

Követelem

possessed-girl-1924_1_.jpg

Semmi az a civil szerveződés, amelyik nem követel semmit. Ez a vád ne érhesse a Katedrálisépítőket. A lista majd bővül. Szabad átvételre és/vagy csatlakozásra.

  • Most, hogy a korrupció szót sokkal gyakrabban írjuk le mint eddig, és nem győzzük hangoztatni korrupció ellenes elkötelezettségünket, követeljük, hogy a parlament hozzon törvényt a közszférát érintő korrupciós bűncselekmények elévülhetetlenségéről.

Jó, ne legyünk ennyire szigorúak, legyen az elévülés 77 év. Mostanában a politikai karrierhez lassan hátrány a felsőfokú végzettség, tehát a jelöltek 18 éves korukban csatlakoznak be az iparba, akkor a 77 év elteltével 95 évesek lesznek, ők pedig humanitárius okokból lélegezhessenek már föl.

A jelenlegi gyakorlatot tekintve semmi akadályát nem látom, hogy a törvény jövő szerdán elfogadásra kerüljön. Szeretném hangsúlyozni, hogy bár a Katedrálisépítők közössége szilárdan ellenzi a visszamenőleges törvénykezés gyakorlatát, a konkrét esetben hajlandóak lennénk szemet hunyni – sőt, kifejezetten javasoljuk – hogy a törvény a rendszerváltással lépjen hatályba.

  • Most, hogy példát mutatunk a világnak helyzetértékelésünkkel és éleslátásunkkal, követeljük, hogy a parlament hozzon törvényt egy politikai etikai kódexről.

Indoklás: az átkozott üzleti szféra már régen beismerte, hogy léteznek az emberek befolyásolásának nem fair eszközei, például bevágunk a híradóba egy-egy érzékelhetetlen képet egy üveg harmatos Coca-Coláról, és az ilyen módszerekről – ha nem is önszántából – képes volt lemondani.

Legyen Magyarország az első hely, ahol a populizmust ezen a módon korlátozzuk. Tiszteletet a magyaroknak!

  • Nem most, hanem a kezdetektől fogva hangsúlyoztuk, hogy értelmetlen társadalmi párbeszédről ábrándozni, amíg nem kezd el kialakulni valamiféle pótléka a hiányzó közszolgálati médiának. Kézenfekvő módon követeljük az ATV és Hír tv közös híradóját!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://katedralisepitok.blog.hu/api/trackback/id/tr967106465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása