HTML

fog ez látszani?

ez az a blog...

ahol lerakom a magyar demokrácia katedrálisának alapkövét. Jóllehet, egyáltalán nem vagyok az a világ folyásába beavatkozós fajta. De ezt történetesen megígértem a gyerekeimnek. Bizony, néha ilyen apróságokon múlnak a dolgok...

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc

Friss topikok

  • Porta Logica: Alább amellett fogok érvelni, hogy az "igazság megismerése" és az "igazság megteremtése" kifejezés... (2014.04.11. 14:51) Az igazság igéje
  • Wi: @Porta Logica: Dear Mr Porta Logica, ez idézet a műből vagy szabad improvizáció a témára? (2014.03.07. 17:05) Hezitálni és hezitálni hagyni

Kategóriák

A könnyű út...

2015.01.24. 20:44 Wi

Megérkeztem...MostÉn(is)

Mivégre jöttem a világra, és ezen belül is a Facebook-ra? Az első kérdésre már nem keresem a választ, a másodikra viszont felelek, ha már feltettem magamnak.

Rohamokban tör rám a közéleti kérdésekkel foglalkozhatnék, ilyenkor irkálok, mutogatom a barátaimnak, azután elcsitul szépen az egész, visszatérek hétköznapjaimba, amik nem erről szólnak. A roham hossza és intenzitása arányos a mindenkori frusztrációval, amit a közélet jelent számomra.

Az első roham még 2008-ban ért, akkor született az a pamflet, amit azóta is csak nagy tisztelettel az Írásnak nevezek. Azután jöttek a választások előtti felfokozott idegállapotok, amikor újfent az írogatással való szöszmötölésben kerestem menedéket. Ennek a szüleménye ez a blog, ami olyan amilyen.

Mostanában azonban megszólaltak olyan hangok, amelyek arra biztatnak, talán tenni is lehetne már valamit. A blog elégikus hangvételét elhagyva, megpróbálom majd helyenként a hétköznapok nyelvére lefordítani az eddig írottakat. Józan fejjel is tartom azt a véleményemet, hogy a feladat alapvetően katedrálisépítéshez hasonlít. Nincs sem királyi út, sem gyors siker reménye.

Kedves kapcsolati háló – bevallom, sokáig nagyon reméltem, hogy elkerülhetlek –  most megkövetlek, és arra kérlek, vezess el azokhoz, akikkel együtt dolgozhatok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://katedralisepitok.blog.hu/api/trackback/id/tr757062443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása