HTML

fog ez látszani?

ez az a blog...

ahol lerakom a magyar demokrácia katedrálisának alapkövét. Jóllehet, egyáltalán nem vagyok az a világ folyásába beavatkozós fajta. De ezt történetesen megígértem a gyerekeimnek. Bizony, néha ilyen apróságokon múlnak a dolgok...

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc

Friss topikok

  • Porta Logica: Alább amellett fogok érvelni, hogy az "igazság megismerése" és az "igazság megteremtése" kifejezés... (2014.04.11. 14:51) Az igazság igéje
  • Wi: @Porta Logica: Dear Mr Porta Logica, ez idézet a műből vagy szabad improvizáció a témára? (2014.03.07. 17:05) Hezitálni és hezitálni hagyni

Kategóriák

A könnyű út...

2014.03.05. 02:58 Wi

Hezitálni és hezitálni hagyni

fish-image-1925_1393982684.jpg_544x800

Ez az a pont, ahol az eddigi inadekvát forma végre átfordul egy közönséges blogba. Egyben a blog indításának hivatalos időpontja.

Az utolsó átolvasás során előjöttek a szokásos lépcsőház effektusok. Mindenki tudja, mi az? Mikor távozáskor, a lépcsőházban jut eszedbe, hogy mit is szerettél volna mondani.

A legfontosabb az a kérés, hogy ha – amint azt feltételezem – a blog kapcsán csak kételyek kavarognak benned, de egyébként nem tartod a leírtakat ördögtől valónak, akkor a következőképpen járj el: először küldd szét a blogot ismerőseidnek, hogy ők is hezitálhassanak, és utána térj vissza a saját hezitálásodba. Köszönöm.

Mindazok számára, akik valahogy idetévednek, több belépési pont kínálkozik. Ezek a jobboldalon az Állandó oldalak dobozban találhatók. A Tartalom például olyan sorrendben kínálja a bejegyzéseket, ahogy azok logikusan egymásra épülnek. A blogmotor által kínált sorrend ennek éppen a fordítottja.

A blog további bejegyzései – így például ez – már nem fognak megjelenni a Tartalomban. Az csak a vitaindító bejegyzések helye.

Ha az Írást letöltöd, célszerű a pdf olvasóban a tartalomjegyzék ablakot bekapcsolni. Ezen kívül – mivel az Írás ide-oda ugrál önmagán belül – varázsold elő a Vissza gombot a Reader-ben, ha tudod, vagy nyomogasd az Alt + jobbra/balra nyilakat.

A következő napokban nem tervezek új bejegyzést. Ez fog itt állni, míg a Go / No go kérdésre vissza nem térünk.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://katedralisepitok.blog.hu/api/trackback/id/tr35843888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Porta Logica 2014.03.06. 22:36:33

"But who is John Galt?".
Q: Szükség van-e a cél pontosabb megjelölésére?
A: Talán.
Q: Mi ennek az akadálya?
A: Az elvont fogalmak, pl. demokrácia, értelmezési problémái.
Q: Lehetséges-e akciótervet készíteni, ha a cél többé-kevésbé szabadon értelmezhető?
A: Természetesen lehetséges. Egy közösség azonban nem érheti el ezt a célt.
Q: Hogyan teremtsünk közös értelmezést?
A: Azt hiszem, hogy ez rossz kérdés. A dolog fordítva működik: a közös értelmezés teremti meg a közösséget.
Q: Akkor hogyan lehet áthidalni a különböző értelmezések közötti szakadékot?
A: Átmenetileg érdemes csökkenteni az absztrakció szintjét. Könnyebb lehet együttérzést találni, mint egyetértést. A párhuzamos értelmezéseket egyébként nem lehet megszüntetni; együtt kell velük élni.
Q: Miféle együttérzésről lehet szó?
A: A közérzetünkről. Arról, hogy minek örülnénk, és mitől félünk, mit tudunk még elviselni és mi az, amit nem akarunk eltűrni.

Wi 2014.03.07. 17:05:10

@Porta Logica: Dear Mr Porta Logica,
ez idézet a műből vagy szabad improvizáció a témára?
süti beállítások módosítása